Sakarya Üniversitesinin pedagojik formasyon önerisi kabul edildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Ekim 2010 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAKARYA Üniversitesi Rektörlüğü'nün, dördüncü sınıf öğrencilerinin bu yıla mahsus pedagojik formasyon eğitiminden yararlanmaları için Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) yaptığı başvuru kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, YÖK nezdinde son sınıf öğrencilerinin pedagojik formasyon eğitiminden yararlanmaları için sürdürdükleri girişimin olumlu sonuç verdiğini açıkladı. YÖK bu başvuruyu inceledikten sonra üniversite rektörlüklerine gönderdiği yazıda sadece bu yıla mahsus olarak dördüncü sınıf ögrencilerine pedagojik formasyon eğitimini ögrenim dönemi sırasında almalarına izin verildiği bildirdi.

YÖK'ün gönderdiği yazıda öğrencilerin mağdur edilmemesi için 2010- 2011 eğitim- öğretim yılına mahsus olmak üzere dördüncü sınıf öğrencilerine de eğitimleri sırasında pedagojik formasyon sertifika programı izni verilmesine karar verildiği vurgulandı. Yazıda ayrıca Sakarya Üniversitesi pedagojik formasyon eğitiminden 2010- 2011 öğretim yılında yedinci yarıyıla gelen ögrencilerin yararlanabilecekleri bildirildi. Başvuruların da 19- 22 Ekim tarihleri arasında yapılacakğı duyuruldu.

Sakarya Üniversitesi'nde pedagojik formasyon eğitimi, öğrencilerin mezun olduktan sonra bin 200 lira karşılığında Hendek Meslek Yüksekokulu'nda veriliyor. 55 bin ögrencinin bulunduğu Sakarya Üniversitesi'nde yaklaşık 10 bin son sınıf öğrencisinin bulunduğu da belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber